Cursus digitale fotografie voor beginners!


KOM FOTOGRAFEREN organiseert een avondcursus digitale fotografie voor beginners:

Wil je meer creativiteit uit je camera halen en met plezier mooie foto’s maken? Zijn termen als diafragma, sluitertijd en scherptediepte echter abracadabra voor je? Wil je niet teveel theorie in één keer te verwerken krijgen, maar in een rustig tempo je kennis opbouwen? Dan is de cursus digitale fotografie voor beginners iets voor jou.  

De cursus bestaat uit 9 lessen van ieder 2 uur. De lessen vinden plaats om de week op maandag- respectievelijk woensdagavond van 20.00 uur tot 22.00 uur. Er is gekozen voor 1 les in de 14 dagen zodat er genoeg tijd is om de theorie te laten bezinken en de thuisopdrachten uit te voeren. De kosten voor de cursus bedragen € 245,00 dit is incl. consumptie en uitgebreide syllabus. De cursus grootte bedraagt maximaal 8 deelnemers, zodat een ieder genoeg persoonlijke aandacht kan krijgen.

 
Les indeling:

De eerste les is een kennismakingsles. We maken deze les al wel een begin met de theorie en jullie krijgen een thuisopdracht mee. Alle volgende lessen bestaan uit het bekijken en bespreken van de gemaakte thuisopdrachten, een nieuw stukje theorie en één of meerdere nieuwe thuisopdrachten. Soms doen we een praktijkoefening tussendoor en er is ook minimaal 1 les die we helemaal aan de praktijk gaan besteden. Natuurlijk kunnen jullie altijd jullie vragen stellen! Aan het eind van de cursus weten jullie de basistheorie en hebben jullie zelf, door de gemaakte opdrachten, foto’s die deze theorie nog meer verduidelijken.
 

Een greep uit de diverse onderwerpen die aan de orde komen:

 • compositie
 • ISO-waarden
 • sluitertijd
 • diafragma
 • bewegingen
 • scherpstellen
 • belichtingscorrectie
 • witbalans
 • en nog veel meer!

 

Zoë - 11 weken oud - Oudduitse Herder - Ellen Reus - Wolves fotografie 

 
Belangrijk:

 • Je hoeft helemaal geen kennis van fotografie te hebben, dit is een echte beginners cursus.
 • Deze cursus is vooral geschikt voor deelnemers met een digitale spiegelreflexcamera, systeemcamera of hybride/brug camera (dit is een uitgebreide compactcamera). Wanneer je echter wilt deelnemen met een minder uitgebreide compactcamera, ben je wel van harte welkom.
 • Ben je in het bezit van een statief en/of een externe flitser, neem deze dan mee (in de fotografie geldt altijd “beter mee verlegen dan om verlegen”).
 • De cursus vindt plaats in de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (A. van Leeuwenhoekweg 8, 2408 AM Alphen aan den Rijn).

Wanneer je twijfelt of deze cursus de juiste lesmethode voor jou is om te leren fotograferen, klik dan hier: Welke beginnersworkshop/cursus/privéles is het meest geschikt voor mij?

Agenda Cursus beginners 2017

Voorjaarscursus maandag
6 maart, 20 maart, 3 april, 17 april, 1 mei, 15 mei, 29 mei, 12 juni en 26 juni. In overleg met de deelnemers kan er voor Tweede Paasdag (17 april) een andere datum worden gepland.

Voorjaarscursus woensdag
8 maart, 22 maart, 5 april, 19 april, 3 mei, 17 mei, 31 mei, 14 juni en 28 juni.

Najaarscursus maandag
28 augustus, 11 september, 25 september, 9 oktober, 23 oktober, 6 november, 20 november, 4 december en 18 december.

Najaarscursus woensdag
30 augustus, 13 september, 27 september, 12 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november, 6 december en 20 december. Let op: 12 oktober is een donderdagavond in overleg met de deelnemers kan dit ook dinsdag 10 oktober worden.


Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan.


Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.

Voornaam (verplicht):

Achternaam (verplicht):

Geslacht:

ManVrouw  

Straatnaam & huisnr.+toev. (verplicht):

Postcode (verplicht):

Plaatsnaam (verplicht):

Telefoon (verplicht):

E-mail (verplicht):

Merk en model camera:

Soort camera:

Ik wil mij aanmelden voor de:

Gewenste startdatum (dd-mm-jjjj):

Opmerking of nadere omschrijving van uw wensen:

Ja, ik ben akkoord met de algemene voorwaarden

Gelieve dit veld leeg te laten.