Praktijkmiddag gevorderden in het Archeon

Archeon
Deze middag is speciaal geschikt voor de gevorderde cursist die graag in de praktijk zijn of haar vaardigheden uitbreidt. Het is de bedoeling dat de basistheorie bekend is, bijvoorbeeld doordat de workshop of cursus digitale fotografie voor beginners is gevolgd en je weet hoe je diafragma, sluitertijd en ISO-waarde instelt op je camera. De middag zal bestaan uit zelf fotograferen, fotografeer opdrachten krijgen en uitleg krijgen aan de hand van diverse praktijksituaties. De praktijkmiddag is bedoeld als een verdieping van de reeds bestaande kennis en zal plaatsvinden in het themapark Archeon te Alphen aan den Rijn.  

De middag begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De kosten voor deze middag bedragen € 75,00 excl. de toegang tot het themapark Archeon. 
De groep zal maximaal uit 8 cursisten bestaan en behalve ikzelf zal ook mijn vaste assistent fotograaf meegaan, dus persoonlijke aandacht zal er zeker genoeg zijn.
 

Indeling:

We verzamelen voor de ingang van het Archeon. Wanneer de groep compleet is, gaan we met zijn allen naar binnen en gaan wij de diverse situaties in het Archeon fotograferen. Er zullen veel verschillende situaties aan bod komen. Zo kun je mooie portretfoto’s maken van de diverse ambachtslieden, actiefoto’s van het gladiatorengevecht, binnenfoto’s in de diverse woningen, de herberg of het badhuis of buiten mooie overzichtsfoto’s maken. Aan de hand van deze praktijksituaties ga ik vragen hoe in die specifieke situatie de camera in te stellen en waarom. Ik ga dus niet voorzeggen hoe je het moet doen, de bedoeling is dat je zelf nadenkt en ik stuur dat denkproces in de juiste richting zodat je ook echt het goede antwoord zult weten. Vervolgens ga ik je vragen hoe je de instellingen moet aanpassen, wanneer bepaalde variabelen veranderen. Er zullen een paar moeilijkere belichtingssituatie opgezocht worden en ook hier is het de bedoeling dat je zelf door vraag en antwoord de juiste instellingen en eventuele hulpmiddelen kunt bedenken. Het gaat dus een intensieve workshop worden, waar je uitgedaagd wordt om in elke situatie oplossingsgericht te denken, maar uiteraard geldt, net zoals bij mijn andere lessen, dat je wel altijd vragen mag stellen.

Deze manier van bezig zijn en nadenken over je instellingen en het hoe en waarom, zorgt dat het instellen van de camera steeds eenvoudiger gaat worden en den duur zelfs een automatisme gaat worden.

Belangrijk:

  • De praktijkmiddag fotografie is bedoeld voor de gevorderde cursist die graag in de praktijk zijn of haar vaardigheden uitbreidt.
  • De basistheorie moet bekend zijn, bijvoorbeeld doordat de workshop digitale fotografie voor beginners is gevolgd. 
  • Ben je in het bezit van een statief en/of een externe flitser, neem deze dan mee (in de fotografie geldt altijd “beter mee verlegen dan om verlegen”).
  • De praktijkmiddag zal plaatsvinden in het themapark Archeon te Alphen aan den Rijn. 
  • De groepsgrootte is beperkt tot maximaal 8 cursisten. Behalve de fotograaf zal er ook een assistent fotograaf aanwezig zijn om de cursisten met raad en daad terzijde te staan.
  • Zorg voor een volle batterij / accu (indien je een reserve exemplaar hebt, dan raad ik je aan om deze opgeladen mee te nemen) en een leeg geheugenkaartje (of meerdere kaartjes als je die hebt).
      

Agenda Praktijkmiddag gevorderden in het Archeon 2017

Zaterdag 7 januari 2017 tijdens de speciale “Vier de winter in het Archeon” opening
Zaterdag 8 april 2017
Zondag 25 juni 2017
Zaterdag 5 augustus 2017
Zaterdag 21 oktober 2017

 

Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan.

Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.