Workshop druppel- en plonsfotografie

Druppel - Druppelfotografie - Creatieve fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Deze praktijkgerichte workshop bestaat uit een combinatie van druppel- en plonsfotografie, maar ook gaan we nog op twee andere manieren leuke foto’s met water maken. Deze workshop is dus iets uitgebreider dan de som van de twee avond varianten (druppelfotografie en plonsfotografie) bij elkaar, maar dat is ook logisch, want we hebben meer tijd.

Tijdens deze workshop leer je hoe je met een eenvoudige opstelling – welke je zelf thuis zonder veel kosten kunt namaken – http://wolves-fotografie.nl/wp-content/uploads/Druppel-2015-10-10-sRGB-_small.jpgdruppels kunt fotograferen. Je leert behalve de opstelling ook hoe je je camera en je (pop-up of reportage) flitser voor het maken van druppelfoto’s moet instellen en hoe je kunt zorgen dat de foto’s ook echt scherp worden. Daarnaast laat ik zien hoe je met behulp van een speciale trigger ook druppelfoto’s kunt maken. Dit doe ik vooral omdat op deze manier iedereen tegelijk de foto’s kan maken en je dus met meer mooie foto’s naar huis gaat!

Behalve de standaard druppelfoto’s, gaan we ons ook bezig houden het maken van plonsfoto’s. Bij plonsfotografie laat je een voorwerp in het water vallen en deze plons leg je vervolgens met je camera vast. Ook hier leer je hoe je deze opstelling eenvoudig thuis kunt namaken.

De workshop begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 / 17.30 uur. De kosten bedragen € 95,00 incl. lunch en consumpties.
 

Belangrijk:Peperplons - Rode peper - Productfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

  • Je hebt een basiskennis van fotografie nodig, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn.
  • De workshop is vooral geschikt voor fotografen met een systeemcamera of een spiegelreflexcamera.
  • Heb je een compactcamera waarbij je zelf de sluitertijd kunt bepalen, dan is het eveneens mogelijk om deel te nemen aan de workshop. Tijdens de workshop is er een oplossing zodat de afdrukvertraging van de camera omzeild kan worden. Wil je echter thuis ook aan druppelfotografie gaan doen, dan is een compactcamera niet echt geschikt.Aardbeiplons - Aardbei - Productfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
  • Het beste kun je voor deze workshop een lens met een telebereik (100mm of meer) of een macrolens gebruiken.
  • Ben je in het bezit van een statief? Neem deze dan zeker mee! Heb je geen statief, probeer er dan één te lenen. Wil je een statief gaan aanschaffen, dan raad ik je aan om eerst mijn blog over statieven te lezen.
  • Wanneer je een draadontspanner hebt, is het handig wanneer je deze ook meeneemt. Dit is echter niet noodzakelijk.
  • Heb je één of meerdere reportageflitsers met eventueel een triggerset, dan kun je deze meenemen, dan laat ik zien hoe je ze kunt gebruiken bij druppelfotografie.
  • De workshop wordt gehouden in de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (A. van Leeuwenhoekweg 8, 2408 AM Alphen aan den Rijn).

     

 

Agenda Druppel- en plonsfotografie 2017

Zaterdag
Zondag

cd_smallwolk-1_smallwolk_smallCD met druppels14 oktober 2017
12 november 2017  

 

Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan.

Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.