Workshop druppelfotografie


De workshop plonsfotografie maakt onderdeel uit van de workshop druppel- en plonsfotografie. Echter duurt deze een hele dag en wordt hij altijd in het weekend gegeven. Dat bleek niet voor iedereen even makkelijk in te plannen te zijn, vandaar dat ik zowel dit onderdeel, als ook plonsfotografie, als zelfstandige workshop voor in de avonduren aanbied.

 DruppelfotografieDruppelfotografieDruppelfotografieDruppelfotografie

Tijdens deze praktijkgerichte workshop leer je hoe je met een eenvoudige opstelling – welke je zelf thuis zonder veel kosten kunt namaken – druppelfoto’s kunt maken. Je leert, behalve de opstelling, ook hoe je je camera en je reportageflitser voor het maken van druppelfoto’s moet instellen en hoe je kunt zorgen dat de foto’s ook echt scherp worden. Daarnaast laat ik zien hoe je met behulp van een speciale trigger ook plonsfoto’s kunt maken. Dit doe ik vooral omdat op deze manier iedereen tegelijk de foto’s kan maken en je dus met meer mooie foto’s naar huis gaat!

De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. De kosten bedragen € 55,00 incl. consumpties.

 
Belangrijk:

  • Je hebt een basiskennis van fotografie nodig, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn.
  • De workshop is vooral geschikt voor fotografen met een systeemcamera of een spiegelreflexcamera.
  • Heb je een compactcamera waarbij je zelf de sluitertijd kunt bepalen, dan is het eveneens mogelijk om deel te nemen aan de workshop. Tijdens de workshop is er een oplossing zodat de afdrukvertraging van de camera omzeild kan worden. Wil je echter thuis ook aan plonsfotografie gaan doen, dan is een compactcamera niet echt geschikt.
  • Het beste kun je voor deze workshop een lens met een telebereik van 100mm of meer gebruiken.
  • Ben je in het bezit van een statief? Neem deze dan zeker mee! Heb je geen statief, probeer er dan één te lenen. Wil je een statief gaan aanschaffen, dan raad ik je aan om eerst mijn blog over statieven te lezen.
  • Wanneer je een draadontspanner hebt, is het handig wanneer je deze ook meeneemt. Dit is echter niet noodzakelijk.
  • Heb je één of meerdere reportageflitsers met eventueel een triggerset, dan kun je deze meenemen. Om thuis zelf aan de slag te kunnen gaan met plonsfotografie, moet je minimaal één reportageflitser hebben.
  • De workshop wordt gehouden in de lesruimte van KOM FOTOGRAFEREN (A. van Leeuwenhoekweg 8, 2408 AM Alphen aan den Rijn).

     

Agenda Workshop druppelfotografie 2017

Maandag
Donderdag
Dinsdag
Dinsdag
Vrijdag

Vrijdag
Vrijdag
Vrijdag

Donderdag

DruppelfotografieDruppel-6_smallDruppelfotografie16 januari 2017
23 februari 2017
28 maart 2017
2 mei 2017
9 juni 2017
21 juli 2017
1 september 2017
6 oktober 2017
23 november 2017

 

Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan.

Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.