Workshop high speed fotografie


Deze workshop is geschikt voor iedereen met een camera waarop lange sluitertijden zijn in te stellen. Van echte beginner tot professioneel fotograaf, iedereen is welkom en komt gegarandeerd met bijzondere foto’s thuis! En… iedereen kan tegelijk fotograferen, dus je hoeft niet te wachten tussendoor en je hebt van elke onderwerp een foto. En mocht er nu toch iets misgaan waardoor je een foto mist, dan maken we gewoon nog een vergelijkbare foto, geen probleem!

De workshop begint om 13.30 uur en duurt officieel tot 17.30 uur (officieus ben ik meestal wel bereid om langer door te gaan). De kosten voor de workshop bedragen € 95,00 dit is incl. consumpties. De locatie van de workshop is Ter Aar – gemeente Nieuwkoop, centraal gelegen in de randstad.

Lees verder onder de slideshow!                       (Of klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan.)

 


Algemeen:

High speed fotografie is een vorm van fotografie die leuk en anders is dan alle andere vormen van fotografie. Diverse voorwerpen (al dan niet gevuld), zoals kerstballen en glazen, worden door middel van een luchtbuks kapot geschoten. Het moment net na de inslag van de kogel gaan we tijdens deze workshop vastleggen. Bewegingen worden bevroren in tijd en geven een beeld dat met het blote oog niet als dusdanig te zien valt. Wanneer je de theorie begrijpt en de juiste apparatuur hebt, is het eigenlijk niet eens moeilijk om mooie foto’s te maken die afwijken van de doorsnee foto’s. Tijdens deze workshop leer je deze theorie en kun je gebruik maken van de benodigde apparatuur!

High speed fotografie - creatieve fotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

 

Indeling:

De workshop start onder het genot van een drankje met een korte uitleg over high speed fotografie, de te gebruiken apparatuur en de instellingen van de camera. Veel tijd zullen we hier niet aan besteden, zodat je vooral veel tijd kunt besteden aan het maken van de foto’s. Uiteraard kun je tijdens het fotograferen wel altijd vragen stellen.
Tijdens het praktijkgedeelte zullen, zoals al eerder vermeld, diverse voorwerpen
(al dan niet gevuld), zoals kerstballen en glazen, door middel van een luchtbuks kapot geschoten worden. Je kunt deze snelle beweging met je eigen camera vastleggen.

 

Kerstbal met suiker - Highspeed photography - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie        Ballon_small   
 
 
Belangrijk:

 • Je hoeft zelf geen bijzondere apparatuur aan te schaffen, het enige dat je mee moet brengen, staat hieronder vermeld.
 • Je hebt een camera nodig waar lange sluitertijden op zijn in te stellen. Bij twijfel kun je het beste vooraf contact opnemen.
 • Neem bij voorkeur een zoomlens mee. Voor een cropcamera is een lens met een brandpuntsafstand tussen de 50 mm en de 150 mm ideaal en voor een fullframe camera is dat tussen de 75 mm en de 225 mm. Zelf gebruik ik altijd mijn 70-200 mm objectief op mijn fullframe camera.
 • Neem vooral een leeg geheugenkaartje, een volle accu en, indien je deze hebt, een volle reserve accu mee.
 • Ben je in het bezit van een statief? Neem deze dan zeker mee. Wanneer je geen statief hebt, probeer er dan één te lenen, want je hebt dit echt nodig tijdens de workshop. Wil je een statief gaan aanschaffen, dan raad ik aan om eerst mijn blog over statieven te lezen.
 • Wanneer je een draadontspanner of afstandsbediening hebt, is het handig wanneer je deze meeneemt. Het gebruik is niet noodzakelijk, maar voor jezelf wel erg makkelijk. Voor de meeste merken camera’s geldt dat er ook draadontspanners van goedkopere merken dan het eigen camera merk te koop zijn. Doorgaans werken deze goedkopere draadontspanners prima.
 • High speed fotografie geeft mooie resultaten, maar is niet geheel zonder risico. Er wordt met een luchtbuks geschoten en een kogel kan afketsen op het te schieten voorwerp. De voorwerpen spatten in scherven uiteen. Hierdoor bestaat theoretisch de kans dat, ondanks dat je niet heel dichtbij zit, jij of je camera geraakt wordt. Dit klinkt misschien erg verontrustend, maar er is nog nooit iemand gewond geraakt en er is nog nooit een camera beschadigd geraakt!! Ik vertel je dit alleen aangezien je deelname aan de workshop voor eigen risico is en noch KOM FOTOGRAFEREN, noch mijn assistent, noch ikzelf aansprakelijk gesteld kunnen worden voor eventuele schade.
 • Er komt glas en vocht op de vloer te liggen. Om deze reden zijn stevige schoenen aan te raden.
 • Veiligheidsbrillen worden door mij beschikbaar gesteld tijdens de workshop; je hoeft hier niet zelf voor te zorgen.
   

Agenda Workshop high speed fotografie 2017

Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan.

Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.

Zaterdag
Zaterdag
Zaterdag
Zaterdag
Zondag
Zaterdag
Zaterdag
Zaterdag
Zaterdag
Zaterdag
Zaterdag
Zaterdag

18 februari 2017 – VOL
11 maart 2017 – VOL
29 april 2017 – VOL
20 mei 2017 Masterclass Fotofair (klik hier voor reserveren en info) – VOL
21 mei 2017 Masterclass Fotofair (klik hier voor reserveren en info) – VOL
27 mei 2017 – VOL
17 juni 2017
15 juli 2017
30 september 2017 – 3 plaatsen beschikbaar
28 oktober 2017 – VOL
25 november 2017 – 2 plaatsen beschikbaar
16 december 2017 – VOL

Voornaam (verplicht):

Achternaam (verplicht):

Geslacht:

ManVrouw  

Straatnaam & huisnr.+toev. (verplicht):

Postcode (verplicht):

Plaatsnaam (verplicht):

Telefoon (verplicht):

E-mail (verplicht):

Merk en model camera:

Soort camera:

Ik wil mij aanmelden voor:

Gewenste datum (dd-mm-jjjj):

Opmerking of nadere omschrijving van uw wensen:

Ja, ik ben akkoord met de algemene voorwaarden

Gelieve dit veld leeg te laten.