Workshop nachtfotografie


Deze workshop is voor fotografen die weten wat begrippen als diafragma, sluitertijd en scherptediepte inhouden.
De workshop begint om 19.30 uur en duurt tot 22.30 uur. De kosten voor de workshop bedragen € 55,00 dit is incl. schriftelijke informatie. De locatie van de workshop is Alphen aan den Rijn. Ondanks dat Alphen niet meteen de eerste stad is die bij mij opkomt als ik aan nachtfotografie denk, dat zijn namelijk de grote steden zoals Rotterdam en Amsterdam, heeft Alphen toch wel wat mooie plekjes, zoals je hieronder ook kunt zien. Het is daardoor prima geschikt om de techniek achter het maken van mooie nachtfoto’s te leren.
 

Zegerplas Alphen aan den Rijn - Nachtfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Zegerplas Alphen aan den Rijn – Nachtfotografie


Algemeen:

Nachtfotografie wordt door veel mensen moeilijk gevonden. Wanneer je echter de instellingen en de theorie achter de nachtfotografie kent, zul je zien dat je ook met weinig licht de mooiste foto’s kunt maken. Je leert het tijdens deze workshop!


Indeling:

We beginnen onder het genot van een bekertje warme chocolademelk uit de thermoskan met een uitleg van de theorie. Er is uiteraard volop mogelijkheid om vragen te stellen.

Wanneer de theorie voor iedereen duidelijk is, gaan we het geleerde in de praktijk brengen! We gaan mooie foto’s van de omgeving maken, maar ik leer jullie ook hoe je bijvoorbeeld spookfoto’s kunt maken. Vind je vooral het maken van de spookfoto’s interessant, dan wil ik je graag attenderen op mijn workshop light painting.  

Het oude Stadhuis te Alphen aan den Rijn - Nachtfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Het oude Stadhuis te Alphen aan den Rijn


Belangrijk:

  • Je hebt een basiskennis van fotografie nodig, maar deze hoeft nog niet vergevorderd te zijn.
  • Ben je in het bezit van een statief? Neem deze dan zeker mee! Heb je geen statief hebben, probeer er dan één te lenen. Wil je een statief gaan aanschaffen, dan raad ik je aan om eerst mijn blog over statieven te lezen.
  • Wanneer je een draadontspanner hebt, is het handig wanneer je deze ook meeneemt. Dit is echter niet noodzakelijk.
  • Warme kleding (het wordt ’s avonds toch meestal wat killer) en eventueel handschoenen worden eveneens aangeraden om aan te trekken of mee te nemen. 

 

Agenda Workshop nachtfotografie 2017

Vrijdag
Vrijdag
Donderdag
Vrijdag
Donderdag
Dinsdag
Dinsdag
Vrijdag
6 januari 2017
3 februari 2017
9 maart 2017
7 april 2017
7 september 2017
17 oktober 2017
28 november 2017
29 december 2017

 

Klik hier om naar het aanmeldingsformulier te gaan.

 

Klik hier om naar de top van de pagina te gaan.